Pita od povrća

Ukusna i osvježavajuća pita zanimljivog izgleda! Isprobajte!
Autor: gastro.hr/Laudato/M.I. Photo: gastro.hr četvrtak, 30. srpnja 2015. u 17:36

Sastojci:
 
lisnato tijesto
3-4 žlice svježeg sira
2-3 žlice senfa
malo ribanog sira
suhe dalmatinske začinske trave
2 tikvice
2 mrkve
1 žlica meda
jabučni ocat
maslinovo ulje
sol
papar
češnjak u granulama
 
Priprema:
 
1. Mrkvu i tikvicu narežimo na tanke trake.

2. Mariniramo ih u smjesi jedne žlice meda, par žlica octa i maslinovog ulja, kojem smo dodali sol, papar i začine.

3. Tikvice mariniramo par minuta prije nego što ćemo slagati pitu, da previše ne omekšaju.
 
4. U posudi promiješamo svježi sir, senf, dvije žlice ribanog sira, sol, papar i žlicu češnjaka  
 u granulama.
 
5. U kalup stavimo razvaljano lisnato tijesto, sloj svježeg sira i slažemo naizmjenično mrkvu i
 tikvicu. Najbolje je početi od sredine.
 
6. Pečemo 35-40 minuta na 180 C.

 Dobar tek!



 

Da biste komentirali, prijavite se.