SASTOJCI:
275 g svježeg lisnatog tijesta
300 g tikvica
25 g maslaca
1 glavica crvenog luka
1 žličica mažurana
1 žličica sjeckanog svježeg kopra
80 g ribane gaude ili ementalera, vegeta, papar
Za preljev:
4 kom jaja
1 dl mlijeka
1 dl vrhnja za kuhanje
PRIPREMA:
1. Luk sitno isjeckati i propirjati ga na maslacu da lagano zažuti, zatim na kockice nasjeckane tikvice, zatim pojačati temepraturu i naglo pirjati dok ne ispari višak tekućine iz tikvica oko 10 min.
Posipati vegetom i popapriti.
2. Vatrostalnu posudu premazati tanko maslacem i obložiti ga tanko razvaljanim lisnatim tijestom, koje lagano vilicom treba izbockati po sredini.
3. Na tijesto staviti pirjano povrće i posuti ga mažuranom i koprom.
4. Posebno izmiješati jaja, vrhnje za kuhanje i mlijeko. Dodati naribani sir i malo vegete,
5. Sve preliti i staviti u pećnicu prethodno zagrijanu na 180C i peći 35-40 min.