Pita od tikvica i sira

Dobar tek!
Autor: receptimojekuhinje.com/Laudato/K.P. Photo: receptimojekuhinje.com petak, 23. ožujka 2018. u 08:58

SASTOJCI:

275 g svježeg lisnatog tijesta

300 g tikvica

25 g maslaca

1 glavica crvenog luka

1 žličica mažurana

1 žličica sjeckanog svježeg kopra

80 g ribane gaude ili ementalera, vegeta, papar

Za preljev:

4 kom jaja

1 dl mlijeka

1 dl vrhnja za kuhanje


PRIPREMA:
1. Luk sitno isjeckati i propirjati ga na maslacu da lagano zažuti, zatim na kockice nasjeckane tikvice, zatim pojačati temepraturu i naglo pirjati dok ne ispari višak tekućine iz  tikvica oko 10 min.

Posipati vegetom i popapriti.

2. Vatrostalnu posudu premazati tanko maslacem i obložiti ga tanko razvaljanim lisnatim tijestom, koje lagano vilicom treba izbockati po sredini.

3. Na tijesto staviti pirjano povrće i posuti ga mažuranom i koprom.

4. Posebno izmiješati jaja, vrhnje za kuhanje i mlijeko. Dodati naribani sir i malo vegete,

5. Sve preliti i staviti u pećnicu prethodno zagrijanu na 180C i peći 35-40 min.

 

Da biste komentirali, prijavite se.