Pita s tikvicama i prosom

Isprobajte! Dobar tek!
Autor: Coolinarika/Laudato/J.B. Photo: Coolinarika petak, 03. studenog 2017. u 13:47

Sastojci:
300 g tijesta za kruh
100 g prosa
3 zelene tikvice
1 jaje
40 g naribanog parmezana
1 glavica crvenog luka
sol
papar
maslinovo ulje

Tijesto:
250 g brašna
15 g svježeg kvasca
1 žličica soli
2 žlice ulja
voda

Priprema:
1. Prosijte brašno, napravite rupicu u sredini u koju dodajte namrvljeni kvasac, sol i ulje.
Dolijevajte hladnu vodu i zamijesite glatko tijesto čvrstoće kao za kruh.
Stavite u čistu zdjelu, pokrijte i ostavite na toplom 2 sata.

2. U posoljenoj vodi skuhajte proso, najmanje 30 min.

3. U međuvremenu sitno nasjeckajte luk, narežite tikvice na kolutiće ili kockice i pirjajte skupa na
par žlica ulja.

4. Pomiješajte tikvice i proso, dodajte naribani parmezan i malo razmućeno jaje.

5. Okrugli kalup promjera 25-30 cm nauljite i pospite brašnom. Tijesto razvaljajte na krug malo
veći od promjera kalupa i pokrijte njime dno i rubove kalupa. Stavite smjesu od prosa i tikvica
Rubove tijesta preklopite preko nadjeva i malo ih nauljite.

6. Pecite pitu u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta. Ispečenu pitu izvadite odmah iz kalupa.

 

Da biste komentirali, prijavite se.