Pljukanci

Pljukanci su među najpoznatijom istarskom tjesteninom. Od davnina se spremaju kao dnevna tjestenina, a danas su prava delicija.
Autor: coolinarika.com/Laudato/M.P. Photo: coolinarika.com četvrtak, 19. ožujka 2015. u 18:08

Sastojci (za 4 osobe)
 400 g pšeničnog glatkog brašna
 2 jaja
 1 žličica soli
 220 ml vode
 
Priprema:
 1. Od brašna, jaja, soli i vode umijesite glatko tijesto.
 
 2. Podijelite ga na 4 hljepčića i stavite pokriveno stajati oko 15 minuta.

 3. Od pripravljenog tijesta trgajte komadiće tijesta, protrljajte ga među dlanovima oblikujući pljukance.
 
 4. Oblikovane pljukance stavite na pobrašnjenu dasku i ostavite ih da se suše 2-3 sata prije kuhanja. Kuhajte ih u blago posoljenoj vodi 15 minuta.
 
Posluživanje:
Kuhane pljukance procijedite i poslužite kao samostalno jelo prelivene maslinovim uljem i posute naribanim ovčjim sirom.

 Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.