Pogača s porilukom

Isprobajte ukusnu pogaču s porilukom! Dobar tek!
Autor: Gastro.hr Photo: Gastro.hr petak, 20. siječnja 2017. u 09:25
Sastojci za (6 osoba):
300 g pšeničnog brašna, bijelog
15 g svježeg kvasca
sol
400 g poriluka (cijelog)
250 g mozzarelle
maslac
1 žličica šećera
 
Priprema:
1. Izmrvite kvasac i rastopite ga u ½ čaše tople vode. Pospite dasku brašnom i u sredinu stavite kvasac i malo soli, pa zamijesite tijesto dodavajući vode koliko je potrebno. Mijesite dok ne dobijete glatko i čvrsto tijesto, zatim ga pokrijte i ostavite da se diže sat vremena.
 
2. U međuvremenu operite i narežite poriluk, zatim ga popržite u tavi na malo maslaca i ½ čaše vode, posolite i promiješajte.
 
3. Premažite maslacem okruglu posudu za pećenje, raširite po njoj dignuto tijesto, pokrijte krpom i ostavite sastrane.
  
4. Zagrijte pećnicu na 220 C. Rasporedite poriluk po tijestu, pospite ga s malo šećera i tankim kriškicama mozzarelle. Pecite u pećnici 15 do 20 minuta i odmah poslužite.
 
Dobar tek!
Da biste komentirali, prijavite se.