Popečci od krumpira i slanutka

Isprobajte ovaj jednostavan i ukusan recept!
Autor: coolinarika.com/Laudato/I.D. Photo: coolinarika.com petak, 29. siječnja 2016. u 08:32

Sastojci:

6 krumpira srednje veličine
3 konzerve slanutka (konzerva 440g)
1 glavica sitno sjeckanog luka
6 žlica ulja
2 male žlice soli
1/4 male žlice bibera
1 mala žlica bijelog luka u prahu
2 male žlice suhog vlasca
1 mala žlica vegete
4 žlice sitno sjeckanog peršina
1/2 male žlice kurkume
1 šalica krušnih mrvica
3 jaja
10  žlica ulja


Priprema:

1. Kurmpire oguliti, izribati i oprati. Sitno sjeckani luk pržiti do zlatne boje, zatim dodati krumpir i pržiti oko 5-6 minuta. Dodati navedene začine i pržiti još nekoliko minuta. Skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi.
 
2. Slanutak ocijediti, staviti u zdjelu i usitniti štapnim mikserom (ostaviti malo vode od slanutka ako je potrebno da se doda u smjesu ako se rasipa i ne može da se oblikuje)
 
3. Dodati ohlađen krumpir, krušne mrvice i jaja, zatim sve dobro pomiješati da se sjedini.
 
4. Od pripremljene smjese oblikujte polpete željene veličine i redajte u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i premazali sa malo ulja.
 
5. Na kraju svaku polpetu premažite ili pošpricajte sa uljem.
 
6. Pecite polpete u prethodno zagrijanoj pećnici na 210 Celzijevih stupnjeva 30 minuta sa jedne strane, onda ih okrenite i pecite još 10 minuta.

Dobar tek!

 

Da biste komentirali, prijavite se.