Popečci od krumpira i špinata

Lako, jednostavno i fino!
Autor: kuhaj.story.hr/Laudato/M.S. Photo: kuhaj.story.hr petak, 29. lipnja 2018. u 11:46
SASTOJCI:
  • 200 g špinata
  • 200 g krumpira
  • 1 žumance
  • 1 žličica brašna
  • sol, papar
  • 2 žlice repičina ulja
  • 150 ml jogurta
  • sjeckani vlasac
PRIPREMA:
  1. Ogulite krumpir te naribajte na trakice. Pomiješajte ga sa žumancem i brašnom pa posolite i popaprite. Špinat kratko blanširajte, ocijedite, nasjeckajte i dodajte smjesi od krumpira.
  2. U teflonskoj tavi zagrijte ulje. Od smjese oblikujte 4 popečka, stavite na vruće ulje te pržite 4-6 minuta s obje strane.
  3. Potom izvadite te ostavite kratko na kuhinjskom papiru da se ocijede. U jogurt umiješajte sjeckani vlasac pa posolite i popaprite po vlastitom ukusu.
  4. Pečene popečke pospite svježim peršinom te poslužite uz umak od jogurta i vlasca.

 
Da biste komentirali, prijavite se.