Popečci s tikvicama i graškom

Jednostavno za pripremu i ukusno! Isprobajte!
Autor: Gastro.hr/Laudato/M.P. Photo: Gastro.hr petak, 14. srpnja 2017. u 08:25
Sastojci:

 120 g zelenog graška
 2 tikvice
 1 režanj češnjaka
 2 mlada luka
 125 g feta sira
 1 žlica kopra
 1 žlica mente
 80 g pšeničnog brašana, bijelo
 2 jaja
 1 žlica maslinovog ulja
 sol
 
Priprema:

 1. Ogulite tikvice i naribajte ih. Mladi luk sitno nasjeckajte. Prepržite ga na maslinovom ulju, dodajte zgnječeni češnjak.
 
 2. Nakon jedne minute dodajte tikvice i mladi grašak. Kuhajte na laganoj vatri par minuta, maknite s vatre i ostavite neka se ohladi.
 
 3. Prebacite sve u veliku posudu, dodajte izmrvljeni sir, sjeckano začinsko bilje, sol i papar, pa na kraju umućena jaja. Po potrebi dodajte malo mlijeka, ako je smjesa pregusta.
 
 4. Zagrijte ulje za prženje i stavljajte smjesu oblikovanu u popečke. Pecite sa svake strane 3 minute.
 
 5. Stavljajte ih na kuhinjski ubrus i ostavite ih da se ocijede.

Dobar tek!
Da biste komentirali, prijavite se.