Ravioli s bobom

Isprobajte kombinaciju boba i tjestenine!
Autor: Gastro.hr Photo: Gastro.hr petak, 05. rujna 2014. u 08:33
Sastojci (za 2 osobe)
1 paket raviola s ovčjim sirom
200 g očišćenog boba
1 žlica limunovog soka
4 žlice maslinovog ulja
100 g malih rajčica
svježi bosiljak
sol
papar
1 žlica naribanog parmezana
  
Priprema:
1. Bob skuhajte i ocijedite. Vodu u kojoj se kuhao bob sačuvajte.
2. Štapnim mikserom ili u blenderu usitnite kuhani bob. Dodajte sol, papar, limunov sok i oko 150 ml vode u kojoj se kuhao bob.
3. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte pire od boba i po potrebi još malo vode u kojoj se kuhao
     bob kako bi dobili strukturu umaka.
4. Umiješajte male rajčice narezane na četvrtine, narezane listiće svježeg bosiljka i kuhajte 2
     minute.
5. Raviole skuhajte prema uputi na pakiranju, umiješajte u pripremljeni umak, pospite parmezanom i poslužite tople.

Dobar tek!
Da biste komentirali, prijavite se.