Razljevane tikvice

Za čuvene 'razljevane tikvice' nije potrebno puno vremena. Ovo ukusno jelo ne zahtjeva puno truda, a lagano je, jeftino i priprema je jednostavna.
Autor: newsfeedbalkan.info/Laudato/M.R. petak, 08. srpnja 2016. u 08:36

Sastojci:

1 manja okrugla tikvica (mogu i duguljaste),

1/2 l kiselog mlijeka ili jogurta (može i sirutka ili svježe mlijeko),

3 prepune jušne žlice bijelog brašna,

3 prepune jušne žlice kukuruznog brašna,

1 pakiranje praška za pecivo,

2 jaja,

2 jušne žlice ulja i

sol.
 

Priprema:

Ogulite i narežite tikvicu na sitne komadiće (nemojte ju rendati jer će postati vodenasta). Posolite, pokrijte krpom i ostavite sa strane.
 
U drugoj posudi umutite jaja, kiselo mlijeko ili jogurt i ulje. Dodajte brašno (bijelo i kukuruzno) i prašak za pecivo.

Izmiješajte dok se sve dobro ne sjedini, a zatim dodajte tikvicu.

Smjesu dobro promiješajte, zatim izlijte u veći pleh za pečenje koji ste prethodno zagrijali u pećnici, a zatim pouljili.

Na taj način će vam kora biti hrskavija i neće se lijepiti komadi za pleh prilikom vađenja.

 
Možda vas zanima i:  otopite masnoću uz samo 2 sastojka

Pecite u pećnici na 200 °C oko 30-ak minuta. Ukoliko želite da vam porumene razljevane tikvice, pojačajte temperaturu na 250 °C 10-ak minuta pred kraj pečenja. Izvadite iz pećnice i ukoliko želite, premažite kajmakom dok je još vrelo. Može se posuti i sitno nasjeckanim svježim peršinom.

 

Da biste komentirali, prijavite se.