Rižoto s tikvicama

Lako, zdravo, jednostavno i ljetno!
Autor: recipeci.com/Laudato/M.S. Photo: recipeci.com petak, 15. lipnja 2018. u 09:47
POTREBNO:
  • 2 mlade tikvice
  • 1 veći luk
  • 300 g riže arborio
  • 900 g povrtnog temeljca
  • vegeta, sol, papar, vlasac
  • 2 žlice kiselog vrhnja ili milerama
  • 50 g maslaca
  • 50 g sira trapista
 
PRIPREMA:
  1. Na malo maslinovog ulja pržiti sitno sjeckan luk i tikvicu izrezanu na male kockice. Pržiti cca 5 minuta, dok tikvice malo ne omekšaju.
  2. Tada dodati rižu, dobro promiješati i par minuta uz miješanje pržiti rižu zajedno s povrćem. Dodati začine po želji, te podliti sa cca 2 dl temeljca.
  3. Rižoto kuhati još 15 minuta uz povremeno miješanje i dolijevanje temeljca. Morate biti oprezni jer riža voli zagoriti ako se ne miješa redovito.
  4. Isključiti rižoto, dodati maslac te promiješati da se potpuno otopi i sjedini s rižom. Dodati kiselo vrhnje i malo sira, te ostaviti rižoto da počiva do posluživanja.
 
Dobar tek!


Da biste komentirali, prijavite se.