Rižoto s tunom

Donosimo vam kombinaciju tune, rižota, bijelog vina i češnjaka koji ovom jelu daju okus mediterana.
Autor: coolinarika.com Photo: coolinarika.com petak, 16. svibnja 2014. u 08:47

Sastojci (za 4 osobe):

3 žlice maslinovog ulja
1 luk
2 češnja češnjaka
320 g arborio riže
100 ml bijelog vina
200 ml passate
1 žlica Vegete
2x80 g tune komada u maslinovom ulju
1 žlica nasjeckanog peršina
 
Za posipavanje:
sir ribanac
 
Priprema:
1. Na zagrijanom maslinovom ulju pirjajte nasjeckani luk dok ne poprimi zlatnu boju.
 
2. Dodajte protisnuti češnjak, opranu i ocijeđenu rižu i kratko popecite.
 
3. Zalijte vinom, dodajte vode po potrebi te uz miješanje pirjajte na laganoj vatri.

4. Zatim dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu.

5. Kada je riža skoro gotova, umiješajte tunu i pospite peršinom.

Posluživanje:
Rižoto poslužite posipan sirom ribancem.
 
Savjet:
Po želji rižotu možete dodati grašak ili kukuruz šećerac.

Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.