Rižoto s vrganjima

Odlična kombinacija gljiva i riže stopljena u ukusnom rižotu uz dodatak sira i timijana.
Autor: gastro.hr Photo: gastro.hr petak, 19. rujna 2014. u 08:33

Sastojci (za 4 osobe):
4 veća vrganja
1,5 šalica riže
1 luk
tvrdi sir
svježi timijan
maslac
temeljac
sol
papar
maslinovo ulje
 
Priprema:
1. Vrganje očistite pa ih narežite na tanje ploške. Luk narežite na kockice.

2. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte rižu i pržite dok ne postane staklasta. Podlijte temeljcem da prekrije rižu, začinite sa soli i paprom. Povremeno promiješajte i podlijevajte rižoto. Kada je riža skoro gotova dodajte vrganje te pirjajte još 5 minuta. Maknite sa vatre i umiješajte maslac.

3. Na vrući rižoto naribajte tvrdi sir. Pokapajte ga sa par kapi maslinovog ulja i posipajte listićima svježeg timijana.
 
Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.