Rižoto u bijelom vinu s tikvicama

Kremasto, ukusno i jednostavno za pripremu!
Autor: centarzdravlja.net/Laudato/M.I. Photo: centarzdravlja.net petak, 09. lipnja 2017. u 12:44

Sastojci:

2 šalice riže
250 g naribanih tikvica
½ nasjeckane glavice luka
4 žlice maslinovog ulja
¼ šalice bijelog vina
4 šalice povrtnog temeljca
4 šalice parmezana
2 žlice maslaca
1 žlica bosiljka
sol
papar
 
Priprema:
 
1. Rižu kuhajte prema uputama na pakiranju. Zagrijte 2 žlice ulja u tavi. Dodajte tikvice i 2 žlice
 
vode. Posolite, promiješajte i poklopite. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
 
2. U drugi lonac stavite preostale dvije žlice ulja i pirjajte oko 2 minute. Dodajte rižu, dobro
 
izmiješajte i kuhajte 1 do 2 minute. Dodajte vino i kuhajte dok ne ispari. Prelijte rižu temeljcem
 
i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, ovisno o vrsti riže koju kuhate.
 
3. Dodajte bosiljak, maslac i parmezan i dobro izmiješajte. Dodajte tikvice, posolite i popaprite
 
po želji i poslužite.


Dobar tek!


 

Da biste komentirali, prijavite se.