Salata s preljevom od paprike

Jednostavan recept za ukusno jelo petkom!
Autor: coolinarika.com/Laudato Photo: coolinarika.com petak, 11. studenog 2016. u 10:13

Sastojci 
 
400 g tortellina /sirni
 
Preljev:

4 rog crvene paprike

1 žlica mljevenih badema

2 žlice parmezana

4 žlice maslinovog ulja

3 češanja češnjaka

150 g rikule

sol, papar
 
Priprema
 
1.
Operite i osušite paprike stavite ih peći na 180 stupnjeva u pećnicu 20 min ili dok im koža ne potamni. Izvadite ih stavite u zdjelu pokrijete s prozirnom folijom i ostavite da se ohlade. Ogulite ih i očistite od sjemenki. Skuhate tortelline, ocijedite ih i pustite da se ohlade. Sačuvate par žlica vode od kuhanja.
 
2.
Odvojite dvije paprike pa ih stavite u zdjelu dodate sve ostale sastojke za pesto od paprike izradite sve u pastu dodajući malo po malo vodu od kuhanja, umak ne smije biti prerijedak, ali ni pregust da se može fino spojiti s tortellinima. Ostale dvije paprike narežite na trake i dodate u salatu.

Operite rikulu i ocijedite je na kuhinjskom papiru. Promiješate rikulu, torteline i umak da se sve dobro poveže.

Prospite sve parmezanom i po želji nasjeckanim crnim maslinama.

Dobar tek!

Da biste komentirali, prijavite se.