Špageti a la Genovese

Isprobajte! Dobar tek!
Autor: Gastro.hr Photo: Gastro.hr petak, 10. ožujka 2017. u 10:34
Sastojci (za 4 osobe)
400 g špageta
 
Za umak:
1 svežanj listića bosiljka
3-4 žlice sitno nasjeckanog peršina
5 režnjeva češnjaka
1 žličica soli
4 žlice ribanog parmezana
6 žlica ribanog Pecorino sira (tvrdi ovčji sir)
10 žlica maslinovog ulja

Priprema:
1. Operite, osušite i nasjeckajte bosiljak. U mužaru usitnite bosiljak, peršin, češnjak i sol.
 
2. Dodajte parmezan i ribani Pecorino. Dobro izmiješajte. Dodajte jednu žlicu ulja i miješajte dok dok smjesa ne postane kremasta. Možete upotrijebiti i električni mikser.

3. Špagete skuhajte u slanoj vodi, prema uputi na pakiranju. Ocijedite i stavite u prethodno zagrijanu zdjelu.

4. Izmiješajte špagete sa umakom i odmah poslužite. Pospite ribanim parmezanom.

Dobar tek!

 
Da biste komentirali, prijavite se.