Špageti bolognese bez mesa

Ukusno, brzo za pripremu i jednostavno jelo!
Autor: CentarZdravlja.net/Laudato/M.I. Photo: CentarZdravlja.net petak, 09. prosinca 2016. u 09:01

Sastojci:

 15 ml maslinovog ulja
 1 nasjeckani poriluk
 1 nasjeckani češanj češnjaka
 2 oguljene i nasjeckane mrkve
 350 ml umaka od rajčice
 1 nasjeckana tikvica
 100 g šampinjona
 225 g špageta
 
 
 Priprema:

 1. Zagrijte ulje i pirjajte poriluk, češnjak i mrkvu oko 5 minuta miješajući cijelo vrijeme.
 
 2. Dodajte umak i 200 ml vode. Kad prokuha smanjite vatru i nastavite kuhati još 10 minuta.
     Dodajte tikvicu i šampinjone i kuhajte još 10 minuta.
 
3. U međuvremenu skuhajte špagete prema uputama na pakiranju.
 
4. Umak začinite po želji i poslužite sa špagetima.

 
Dobar tek!

 

Da biste komentirali, prijavite se.