Špageti u zelenom umaku

Znate li sve nadjeve za tjesteninu već napamet, ugodno ćete se iznenaditi ovom recepturom.
Autor: coolinarika.com Photo: coolinarika.com petak, 21. veljače 2014. u 09:17

Sastojci (za 4 osobe):

50 ml maslinova ulja
100 g luka
200 g tikvica
50 g stabljike celera
2 češnja češnjaka
300 g blitve
1 žlica Vegete mediteran
½ žličice đumbira u prahu
30 g pinjola
1 žlica naribanog parmezana
300 g špageta

Priprema:
1. Na malinovom ulju propržite luk narezan na ploške, tikvice narezane na kockice, narezanu
  stabljiku celera i nasjeckani češnjak.
   
2. Blitvu kratko prokuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite, nasjeckajte i dodajte pečenom
   povrću.

3. Pospite Vegetom mediteran i đumbirom te pirjajte oko 5 minuta dok sva tekućina ne ispari.

4. Potkraj kuhanja umiješajte mljevene pinjole i parmezan.

5. Špagete skuhajte, ocijedite i umiješajte u pripremljeni umak.

Posluživanje:

Špagete poslužite tople s naribanim parmezanom.

Savjet: Želite li, u umak možete umiješati 50 ml bijelog vina.

Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.