Srca s čokoladom

Isprobajte ukusne krafne u obliku srca!
Autor: kuhaj.hr/Laudato/M.I. Photo: pomoravka1.blogspot.com petak, 05. veljače 2016. u 08:34

Sastojci:

 30 g svježeg kvasca
 50 g šećera u prahu
 200 ml mlakog mlijeka
 500 g brašna
 80 g omekšalog maslaca
 2 jaja
 1 vanilin šećer
 1 žličica korice limuna
 3 žlice ruma
 prstohvat soli
 ulje za prženje
 
 
Za preljev:
 100 ml slatkog vrhnja
 200 g čokolade
 
 
Priprema:

 1. U zdjelici izmiješajte brašno, 1 žličicu šećera i malo zagrijanog mlijeka. Dodajte dvije žlice brašna i ostavite kvasac da se zapjeni.
 
 2. U većoj zdjeli dobro izradite omekšali maslac s jajima, umiješajte ostatak šećera, naribanu limunovu koricu i vanilin šećer. Dodajte dignuti kvasac, brašno, rum imalo soli. Postupno dodajte mlako mlijeko, tako da dobijete meko glatko tijesto.
 
 3. Tijesto pokrijte krpom i ostavite 1 h na toplom da se diže.
 
 4. Od dignutog tijesta odvajajte komade veličine jajeta i oblikujte kuglice koje ćete sploštiti i zarezati im rub, tako da dobijete oblik srca. Možete i kalupom, ako ga imate kod kuće.
 
 5. Oblikovana srca ostavite kratko na toplom i pokrijte krpom.
 
 6. U loncu zagrijte veću količinu ulja, u vruće ulje spuštajte srca tako da mogu slobodno plivati. Poklopite ih i pržite u umjerenoj vatri dok donja strana ne porumeni.
 
 7. Okrenite ih i drugu stranu pržite bez poklapanja. Pečena srca izvadite na papir da upiju višak  ulja.
 
 8. U lončiću zagrijte vrhnje gotovo do točke vrenja. Dodajte izlomljenu čokoladu i kratko je ostavite da omekša. Sve zajedno izmiješajte da dobijete glatki preljev.
 
 9. Srca pospite šećerom u prahu i poslužite s čokoladom.
 
 
Dobar tek!

 

Da biste komentirali, prijavite se.