Tjestenina s krumpirom i kupusom

Jednostavan recept za ukusno jelo!
Autor: coolinarika.com Photo: coolinarika.com petak, 06. siječnja 2017. u 10:37

Sastojci  4 osobe:
 
400 g tjestenine po želji
350 g svježeg kupusa
500 g krumpira
2 žlice maslaca
1 poriluk
3 režnja češnjaka
prstohvat muškatnog oraščića
po ukusu sol i papar
100 g sira
 
Priprema

1.
Kupus tanko nasjeckajte ili naribajte, krumpir ogulite i narežite na manje kockice. Kuhajte povrće nekih 10-15 minuta (ja sam ga kuhala na pari), dok ne omekša.

2.
Istovremeno, tjesteninu skuhajte ''al dente'' u posoljenoj vodi, ocijedite i sačuvajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala, oko šalicu i pol (cca 350 ml).

3.
U tavi zagrijte maslac i kratko prodinstajte sjeckani poriluk i češnjak. Dodajte krumpir, kupus, muškatni oraščić, sol i papar te popržite 2-3 minute. Dodajte tjesteninu i vodu od kuhanja koju ste sačuvali i kratko prokuhajte. Maknite tjesteninu s vatre i umiješajte ribani sir, neka se sve fino poveže.
 
Posluživanje

Poslužite toplo, po želji s ribanim parmezanom.



 

Da biste komentirali, prijavite se.