Tjestenina s tikvicama

Ukusno jelo koje se lako priprema. Dobar tek!
Autor: dobrahrana.jutarnji.hr Photo: wall.hr petak, 27. prosinca 2013. u 09:28

Sastojci
400 g tjestenine
500 g tikvica
4 češnja češnjaka
5 žlica maslinova ulja
parmezan
sol, papar

Koraci pripreme
Tjesteninu (primjerice, linguine) skuhajte prema uputama na pakiranju, ali da bude al dente. Tikvice narežite na tanke ploške, kao i češnjak.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i češnjak, a potom dodajte tikvice. Pržite ih nekoliko minuta pa posolite i popaprite. Kad omekšaju, dodajte im tjesteninu i kratko promiješajte.
Na kraju dodajte parmezan nariban na listiće.
Savjet: Tikvice su blagog i neutralnog okusa, stoga se mogu pripremati s raznim namirnicama na različite načine, kao sirove ili termički obrađene.
 

Da biste komentirali, prijavite se.