Tjestenina sa svježim povrćem

Lagana, ali zasitna salata od tjestenine.
Autor: Laudato Photo: zezamix.blogspot.com petak, 27. siječnja 2017. u 09:57

Sastojci za 4 osobe:
• 250g tjestenine
• 150g mrkve
• 150g svježeg bijelog zelja
• 150g kiselih krastavaca
• 1 VŽ sitno nasjeckanog luka vlasca
• 2 DL lagane majoneze
• 1 MŽ limunovog soka
• sol

Zelje naribajte na uske trakice, posolite ga, promješajte i ostavite 30 min da pusti vodu.
Kuhanu mrkvu i kisele krastavce narežite na kockice veličine 5x5mm.
Tjestenina mora biti sitna i šuplja.

Prokuhanu (al dente) tjesteninu nemojte ispirati, nego dobro ocijedite. Zelje istisnite rukama, kisele krastavce i kuhanu mrkvu dobro ocjedite te zajedno sa tjesteninom, vlascem i laganom majonezom u posudi oprezno, da se sastojci ne zdrobe, promješajte.

Po želji dodajte soli i limunovog soka.




 

Da biste komentirali, prijavite se.