Tjestenina sa svježim sirom

Iako recept predlaže fusille, sa svježim kravljim sirom svaka će tjestenina biti odlična. Kako tradicionalno, tako i ponovno moderno i zdravo jelo.
Autor: coolinarika.com Photo: coolinarika.com petak, 24. siječnja 2014. u 08:24

Sastojci (za 6 osoba):
500 g tjestenine (fusilla)
4 jaja
1 l mlijeka
250 g svježeg kravljeg sira
200 ml kiselog vrhnja
sol
1 žlica Vegete

Priprema:
U većoj posudi lagano istucite jaja, umiješajte mlijeko, sir, vrhnje, Vegetu i sol. U tu smjesu dodajte sirovu tjesteninu. Ostavite neka odstoji oko 30 minuta.
Pripremljenu smjesu izlijte u vatrostalnu posudu (20×35 cm). Tjesteninu prokuhajte, a zatim je zapecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 40 minuta.

Tjesteninu sa svježim sirom poslužite sa salatom od rikule.

Savjet: Ako želite skratiti vrijeme pripreme, stavite napola kuhanu tjesteninu, a količinu mlijeka smanjite na 500 ml.

U slast!
 

Da biste komentirali, prijavite se.
Najnovije iz rubrike