Tjestenina u umaku od povrća

Jednostavan i ukusan recept petkom!
Autor: coolinarika.com/Laudato Photo: coolinarika.com petak, 13. siječnja 2017. u 09:26
Tjestenina u umaku od povrća

Sastojci  4 osobe
350 g spiralne tjestenine
100 g luka
50 ml maslinova ulja
2 češnja češnjaka
80 g celerova korijena
250 g tikvica
1 slatka paprika mljevena
250 g svježih rajčica
1-2 žlice Vegete mediteran
sol
 
Priprema

1.
Luk narežite na ploškice, a celerov korijen, tikvice i papriku na kockice. Rajčicu ogulite, očistite od sjemenki pa je također narežite na kockice.
2.
Na ugrijanom ulju propirjajte luk, papriku i celerov korijen. Zatim dodajte tikvice, rajčice i Vegetu mediteran. Sve kratko propirjajte, podlijevajući vodom dok povrće ne omekša. Na kraju umiješajte nasjeckani češnjak.
3.
Tjesteninu skuhajte, ocijedite, dodajte pirjanom povrću i sve dobro izmiješajte.
Posluživanje
Tjesteninu u umaku od povrća poslužite s ribanim parmezanom.
Savjet
Umjesto svježih rajčica možete upotrijebiti pelate, a tikvice zamijeniti patlidžanima.
 
Za posluživanje

2 žlice naribanog parmezana



 
Da biste komentirali, prijavite se.