Tuna s patlidžanima

Ukusno jelo punog okusa poslužite kao glavno jelo s prilogom od tjestenine ili riže!
Autor: www.coolinarika.com Photo: www.coolinarika.com četvrtak, 19. lipnja 2014. u 18:52

Sastojci (za 4 osobe):
600 g tune
2 češnja češnjaka
1 žličica Vegete
80 g luka
100 ml maslinovog ulja
400 g patlidžana
1 vezica peršina
100 ml bjelog vina
2 žličice Vegete
100 ml pasirane rajčice
30 g pinjola
sol

Priprema:
1. Patlidžane narežite na kocke, malo posolite i ostavite stajati oko 10 minuta, a zatim dobro isperite pod vodom i posušite na upijajućem papiru.

2. Na 50 ml maslinovog ulja kratko propržite luk narezan na ploške, dodajte patlidžane, Vegetu, protisnuti češnjak i sve zajedno pirjajte 10-15 minuta.
 
3. U drugoj tavi na preostalom maslinovom ulju propržite tunu narezanu na kockice, dodajte pinjole, pasiranu rajčicu, Vegetu i pirjajte oko 10 minuta.

4. Tuni dodajte pripremljene patlidžane, promiješajte, dodajte vino i nasjeckani peršin pa sve zajedno kratko prokuhajte.
 
Posluživanje:
Tunu s patlidžanima poslužite uz kuhanu tjesteninu ili rižu.
 
Savjet:
Pinjole prije upotrebe možete propržiti na tavi, a zatim dodati tuni.
 
Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.