Zapečena palenta

Obična palenta na neobičan način! Isprobajte!
Autor: Gastro.hr Photo: gastro.hr petak, 16. siječnja 2015. u 08:44

Sastojci (za 4 osobe):
300 g kukuruzne krupice
100 g maslaca
150 g gorgonzole
5 dl povrtnog temeljca
2 dl vrhnja za kuhanje
sol
 
Priprema:
1. Uz temeljac dodajte maslac, malo posolite i dodajte kukuruznu krupicu.
 
2. Kada je kukuruzna krupica kuhana izlijte ju u posudu, debljine oko 1 cm, izvadite je van u formi kolutića. Na svaki kolut stavite malo maslaca i na listiće narezanu gorgonzolu.
 
3. Posložite pripremljenu palentu s gorgonzolom u lim za pečenje koji ste prije toga premazali s maslacem. Stavite palentu u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva i pecite 10 minuta dok se gorgonzola ne rastopi.

4. U tavu stavite vrhnje za kuhanje, pustite da prokuha te začinite i dodajte preostalu gorgonzolu narezanu na kockice.

5. Na sredinu tanjura stavite umak od gorgonzole i na umak zapečenu palentu te ukrasite po želji.

Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.