Zapečene palačinke sa šampinjonima i mozzarelom

Postoje bezbrojne varijacije na temu palačinki, a rijetki su (ako uopće postoje) oni koji ih ne vole. Donosimo vam zanimljiv recept koji će sigurno oduševiti i vas i vaše ukućane ili goste.
Autor: www.coolinarika.com Photo: www.coolinarika.com petak, 07. veljače 2014. u 16:59

Sastojci:

250 g šampinjona
125 g ocijeđene mozzarele
2 žlice sira ribanca
1/3 glavice sitno narezanog luka
200 ml vrhnja za kuhanje
6 palačinki
1 rajčica
po želji sol, papar, ulje

Priprema:

Ispecite palačinke. Potom na ulju propržite luk, dodajte gljive, sol i papar. Gotove gljive ocijediti i ostaviti da se ohlade.

U posudi izmiješajte sitno narezanu mozzarellu, narezanu rajčicu, sir ribanac i gljive.

Dobivenom smjesom napunite palačinke (u svaku palačinku oko žlicu i pol smjese), zamotajte ih i složite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno namazali s malo ulja.

Palačinike naposlijetku prelijte vrhnjem za kuhanje. Stavite ih u pećnicu koju ste prethodno zagrijali i pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.

Jelo je što se pripreme tiče srednje zahtjevno, a sastojci navedeni u receptu za obrok za dvije osobe.

 

Da biste komentirali, prijavite se.