Zapečene rajčice

Jako ukusno i brzo gotovo!
Autor: coolinarika.com Photo: coolinarika.com petak, 27. rujna 2013. u 11:47

Sastojci (za 4 osobe):

300 g krumpira
500 g rajčice
200 g šampinjona
2 jaja
150 g feta sira
4 kriške domaćeg sira ili trapista
3 žlice vrhnja
origano
ulje

Priprema:

1. Krumpir oguliti, narezati na kolutove i staviti u nauljenu posudu za pečenje. Šampinjone narezati na tanke listiće i posložiti ih na krumpire. Rajčicu narezati na kolutove i posložiti po šampinjonima.

2. Feta sir usitniti vilicom, dodati jaja i sve zajedno pomiješati, i potom dodati vrhnje. Posloženo povrće preliti pripremljenim preljevom, pa preko toga staviti 4 kriške sira. Peći oko 35 minuta na 180 stupnjeva. Preko pečenog jela posuti origano.

Posluživanje: Umjesto sira, na vrh može ići i naribani parmezan.

Dobar tek! ;)

Da biste komentirali, prijavite se.