Zapečeni makaroni sa sirom i gljivama

Ljubiteljima tjestenine i jela iz pećnice ovo će jelo ući u stalan jelovnik: naizgled uobičajeno, otkrit će se nesvakidašnjim.
Autor: www.coolinarika.com Photo: www.coolinarika.com petak, 31. siječnja 2014. u 08:35

Priprema

1. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
2. Na ulju propirjajte narezane šampinjone. Pospite brašnom i promiješajte. Lagano zalijevajte mlijekom uz miješanje i prokuhajte oko 5 minuta.
3. U umak dodajte Vegetu, senf, sol, papar i naribani sir te kuhajte još 1 do 2 minute dok se umak ne zgusne.
4. Tjesteninu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte umakom, pospite naribanim parmezanom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se zapeče.

Posluživanje

Zapečene makarone poslužite s jednostavnim ili miješanim salatama.

Savjet

Vodite računa da makarone ne skuhate do kraja jer će se dokuhati u pećnici.

Da biste komentirali, prijavite se.