Zapečeni njoki sa sirom i špinatom

Kremasti, sočni i ukusni! Isprobajte!
Autor: CentarZdravlja.net/Laudato/M.I. Photo: CentarZdravlja.net petak, 07. travnja 2017. u 10:40

Sastojci:

 1 žlica maslinovog ulja
 500 g njoka
 250 g svježeg špinata
 125 g nasjeckanog mozzarella sira
 2 jaja
 250 g ricotta sira
 150 ml mlijeka
 prstohvat muškatnog oraščića
 prstohvat papra
 50 g parmezana
 
 Priprema:

 1. Zagrijte pećnicu na 180 C. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem.
 
 2. Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite dobro i stavite u vatrostalnu posudu.
 
3. Skuhajte špinat, ocijedite i rasporedite po njokima, zatim dodajte mozzarella sir.
 
4. U zdjeli pomiješajte jaja, ricotta sir, mlijeko, muškatni oraščić i papar. Dobro promiješajte, zatim
    dodajte 25 g parmezana. Smjesu prelijte po njokima. Preostali dio parmezana pospite po vrhu.
    Pecite u pećnici 20 do 25 minuta dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Izvadite i poslužite odmah.
 
Dobar tek!


 

Da biste komentirali, prijavite se.