Zapečeni poriluk

Danas vam donosimo zanimljivu ideju što napraviti s porilukom. Isprobajte!
Autor: www.coolinarika.com Photo: www.coolinarika.com četvrtak, 22. svibnja 2014. u 18:15
Sastojci (za 4 osobe)
1 kg poriluka
2-3 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
2 veće rajčice
1 žlica krušnih mrvica
4 jaja
250 ml slatkog vrhnja
1 žličica Vegete

Priprema:
1. Poriluk očistite, uzdužno prerežite i dobro operite. Stavite ga u kipuću vodu, kratko prokuhajte
     (oko 10 min), ocijedite i narežite na veće komade.
 
2. Na maslinovom ulju popecite češnjak narezan na veće komade. Češnjak izvadite, te na isto ulje stavite  pripremljeni poriluk, pospite ga žlicom Vegete, kratko propirjajte i na kraju dodajte sjeckani peršin.

3. Uljem premažite vatrostalnu posudu. Na dno stavite polovicu količine poriluka. Preko poriluka posložite ploške rajčica, pospite krušnim mrvicama i prekrijte preostalim porilukom.
 
4. U većoj zdjeli izmiješajte jaja, dodajte slatko vrhnje, papar i žličicu Vegete pa time prelijte poriluk. Pecite u pećnici na 200 C 15-20 minuta.

Savjet:
Nakon što prelijete poriluk i rajčicu slatkim vrhnjem, preko toga možete naribati parmezan
ili neki drugi sir.

Dobar tek!
Da biste komentirali, prijavite se.