Zapečeno povrće sa sirom

Dobar tek!
Autor: Laudato/Večernji list Photo: flickr.com petak, 03. veljače 2017. u 09:04

Sastojci:
2 veće tikvice
2 crvene paprike
2 zelene paprike
100 g mrkve
100 g graška
manja glavica cvjetače
mala glavica brokule
rajčica pelati
sol, papar, bosiljak

Za bešamel:
50 g maslaca
3 žlice brašna
3 dl mlijeka
sol
sir gouda u listićima
slani inćuni

Priprema:
Tikvice ogulite i narežite na ploške po duljini, crvenu i zelenu papriku narežite na deblje rezance. Sve kratko pržite na maslinovom ulju.
U slanoj vodi prokuhajte mrkvu izrezanu na kolutiće, grašak i cvjetaču kojoj ste razdvojili cvjetove.
Napravite bešamel: na maslacu svijetlo ispržite brašno, zalijte mlijekom miješajući da ne nastanu grudice, u bešamel umiješajte kuhano povrće.
U posudu slažite pečeno povrće, a na njega povrće s bešamelom, pospite sitno sjeckanim pelatima rajčice i začinima.
Na vrh stavite sir u listićima i slane inćune i zapecite na 180 stupnjeva dok se sir ne rastopi i porumeni.


 

Da biste komentirali, prijavite se.