Bonofest 2013.

Osmi po redu festival duhovne glazbe Bonofest pod geslom „Vjera je dar" održan je u subotu, 4. svibnja.
Autor: Laudato Photo: dnevno.hr utorak, 28. svibnja 2013. u 16:57
Foto

Osmi po redu festival duhovne glazbe Bonofest pod geslom „Vjera je dar" održan je u subotu, 4. svibnja. Nove predstavljene pjesme u Godini vjere proizišle su iz natječaja i Bonofestove radionice koja je trajala cijelu proteklu godinu. Festival je započeo radionicama u kojima je sudjelovalo oko 200 izvođača.

Prvi dio festivala održan je u prepunoj dvorani Pastoralnog centra sv. Bone u kojem su mladi predstavili deset novih pjesama, a prema stručnom ocjenjivačkom sudu dvije su pjesme uvrštene za finalni dio Bonofesta 2014. Pjesme su to u izvedbi VIS-a Damjena i Dajane Blažević.

Na glavnoj festivalskoj večeri izvedeno je petnaest novih pjesama prožetih vjerom. Nove autorske pjesme izveli su VIS Trinity, Vis Damjan, Mia Kordić, Sliryc 33, Adrijana Baković, Antonio Tkalec, Ivo Šeparović, Mario Brkić, Željka Marinović, Petra Antolić, Goran Bošković, Čedo Antolić, Djordjija Palić, Emanuel, Carla Belovari, Ivana i Marija Husar te Nina Badrić.

Ovogodišnji festival održan je pod pokroviteljstvom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda Vukovarsko-srijemske županije te grada Vukovara.

Izdvojeno
Izvođači
diskografija