Završio jubilarni Bonofest 2015.

Održan je jubilarni 10. Bonofest, festival duhovne glazbe, u subotu 9. svibnja u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru pod geslom „Bogu na slavu“.
Autor: hrv.hr/Laudato/M.P: Photo: hrv.hr nedjelja, 10. svibnja 2015. u 20:51
Foto

Festival je započeo radionicama pripremljenim za same sudionike festivala, u kojima su mladi mogli učiti o pisanju teksta, glazbe i aranžmana te o samoj interpretaciji pjesama. Radionice su vodili glazbenici: Marija i Ivana Husar, Goran Kovačić, Saša Miočić i Josipa Dević.

Bonofest je ove godine održan u dva dijela. U prvom, koji je upriličen u pastoralnom centru sv. Bone, mladi su predstavili svoj rad na području duhovne glazbe kroz pjesme koje su prošle na natječaju. Nastupili su Sonja Agata Bišćan, Ivana Sataj i VIS Sv. Antuna iz Bjelovara, VIS David iz Knina, Andreja Opačak, Elma Burnić, Benedikt iz Osijeka, Igor Begić i mladi iz župe sv. Terezije Avilske iz Požege, VIS Sv. Rok iz Virovitice, Donato Predovan, Zoran Horanjak i VIS Damjan iz Vukovara. 

Drugi dio festivalske večeri održan je u crkvi Sv. Filipa i Jakova. Uživo, uz pratnju Bonofestovog benda, predstavljeno je 18 novih duhovnih skladbi koje su izveli fra Marin Karačić, Stjepan Lach, Adrijana Baković, Alan Hržica i Sementa Rajhart, Zvonimir Kalić, zbor Izvor, Mario Brkić, VIS Mihovil, Trinity, Mia Kordić, Đuro Ravenšćak, Željka Marinović, Petra Antolić, Goran Bošković, Posvećene osobe „Mir i dobro", Dominiks, Emanuel, Ivana i Marija Husar. 

Ovogodišnji festival održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Zagreba i Grada Vukovara. 
 

Izdvojeno
Izvođači
diskografija