Krapinafest 2012.

Festival duhovne glazbe Krapinafest 2012., koji je održan u subotu, 19. svibnja, u Festivalskoj dvorani u Krapini, okupio je izvođače svih uzrasta i različitih glazbenih izričaja.
Autor: Laudato Photo: Laudato subota, 25. svibnja 2013. u 12:52
Foto

„Da je ovogodišnji Krapinafest uspio i da se odlikovao kvalitetom glazbenika i pjesama, pokazala je publika svojim pljeskom. Cilj festivala je pružiti priliku mladim izvođačima da pokažu svoj talent. Smatram da se na ovom festivalu pronalaze mladi koji pjesmom proslavljaju Boga“, rekao je u razgovoru za Laudato.hr, uime organizatora, pater Rikard Patafta, gvardijan Franjevačkog samostana Krapina.

Na Krapinafestu 2012., koji organiziraju Zbor Bolji svijet i Franjevački samostan Krapina, nastupilo je čak 27 izvođača, što je rekordan broj izvedbi. No, publika nije pokazala da je to bilo previše izvedenih pjesama za jednu večer. Veseloj atmosferi na festivalu pridonio je i Kvartet Gubec, jedan od najpoznatijih kajkavskih kvarteta.

„Već treću godinu nastupamo na Krapinafestu i to zbog suradnje s patrom Petrom Kindurićem. Jedne godine na blagoslovu hiže mi je prišao s idejom da otpjevamo jednu pjesmu, a ostalo je povijest. Kod pjesme me najviše veseli dobar tekst koji ne može ići s lošom glazbom“, poručio je Rajko Suhodolčan, član Kvarteta Gubec.

Na festivalu, također treći put, sudjelovao je vlč. Ljubo Vuković, poznati izvođač i kantautor popularne duhovne glazbe, a koji je na duhovnoj glazbenoj sceni prisutan više od tri desetljeća. No, kako nam je rekao, odlazak na festival duhovne glazbe uvijek ga raduje. „Biti na festivalu duhovne glazbe veseli me zbog zabave i ekipe koju imam priliku vidjeti i čuti. Uvijek mi je veselo na festivalu, ali uvjeren sam da je festival na duhovno ohrabrenje svima“, istaknuo je vlč. Vuković.

Među dugogodišnjim sudionicima Krapinafesta je glazbenik Antonio Tkalec, koji je na ovogodišnjem festivalu autor četiriju skladbi, autor triju pjesama i autor aranžmana jedne pjesme. Kako je rekao, nije planirao sudjelovati na tolikom broju pjesama, ali ne krije da mu je Krapinafest osobito drag festival duhovne pjesme.

„Usko surađujem s organizatorima, jer se kroz dugi niz godina stvorilo i veliko prijateljstvo zbog čega sam jako sretan. Nastupati na Krapinafestu, gdje je 'domača' atmosfera, uvijek je posebna radost. Veseli me i što je Krapinafest svake godine sve kvalitetniji“, rekao je Tkalec.

Ovogodišnja pobjednica Tonkafesta Veronika Jambrek također je nastupila na Krapinafestu 2012. Riječ je o mladoj i veseloj glazbenici koja je svojim nastupom oduševila publiku. „Pjesmu koju sam izvela bila je vesela, a ja volim nastupati pa mi je drago da je nastup bio uspješan“, nadodala je.

Od domaćih izvođača, na Krapinafestu 2012., nastupio je Ivan Benc koji je izrazio zadovoljstvo zbog uspješno održanog festivala. „Ove godine se okupila ponovno stara ekipa. Izvođača je bilo puno, ali to je samo pridonijelo boljoj atmosferi zbog čega smo u Krapini jako ponosni“, istaknuo je Benc.

Iz Istre je u Krapinu došao i Davor Terzić koji je oduševljen kajkavskim „štihom“ koji je došao do izražaja na ovom festivalu duhovne glazbe. „Na svakom festivalu duhovne glazbe je posebno. Želja mi je da i u našoj Istri postoji ovakav jedan festival na kojem bi do izražaja došla istarska glazba koja je zapravo i teška za izvođenje. No, volim ovakve susrete koji su prilika za lijepo druženje“, poručio je Terzić.

Fotogaleriju s Krapinafesta 2012. pogledajte ovdje.

Nastupali su:

Aledory - Želim slijedit ga; Angeljeki z rjeke Jordan – Povratak; Anita Nježić - Klanjam se Krvi Presvetoj; Anita Vincek – Isuse, vodi me; Antonio Tkalec – Ti si predivan; Davor Terzić – Tko sam ja; Dragutin Hrastović – Kralj ljubavi; Eleonora Dobrović – Tvoj nebeski sjaj; Gordana Ivanjek – Vrati nam osmijeh; Ivan Benc – Tvoj put; Ivo Šeparović – O, brate moj; Kvartet Gubec – Mir i dobro; Ljubo Vuković – Za tobom; Maja Varga – Svet je Gospod; Matija Martinčević – Oče moj; Mirjam Vida Blagojević – Agonija; o. Miroslav Petac – Molitva; Nikolina Fišter – Novi dan; Tihomir Kožina – Ljubav je Bog; Veronika Jambrek – Za ljubav se razdati; VIS Adonai – Anđele mili, čuvaru moj; Vokalni ansambl Krunica – Ljubavi Kristova; Vokalni ansambl Lira – Samo ljubav; Zdravko Marković – Živimo u ljubavi Njegovoj; Zoran Hornjak – Budi uvijek uz mene; Zvijezde mira – Krist je zakon te Željko Kokorić – Isuse, Ti si naša vjera.

 
Izdvojeno
Izvođači