Povijest festivala

Kako bi u duhovno-glazbenom ozračju okupili mlade i pružili im jednodnevnu duhovnu obnovu, Nacionalni centar Udruge Vojske Bezgrešne i Ured za mlade Varaždinske biskupije, od 2003. godine, redovito organiziraju u istom danu Susret mladih Varaždinske biskupije i festival duhovne glazbe Marija fest.
Autor: Laudato Photo: Laudato utorak, 01. svibnja 2012. u 17:32
Foto
Želja je organizatora da se mladi okupljaju oko Isusa Krista i njegove majke Marije, a to se zajedništvo prožimalo kroz  cjelodnevni duhovno vjerski program za mlade uključujući misno slavlje, a potom i u pjesmi  na večernjem festivalu duhovnih marijanskih šansona.

No, Marija fest svojim je konceptom prerastao uobičajeni festival i 2010. godine postao dvodnevni glazbeno-duhovni kamp. Tako su se te godine izvođači prvi put okupili u Podrutama na glazbenim radionicama,  a potom 2011. u Molvama.

Prvog dana glazbeno-duhovnog kampa održavaju se glazbene radionice za izvođače kako bi se ušlo u dublje značenje i vrijednost glazbe, ali da bi ih se potaklo i na stvaralački rad. U nedjelju se na misnom slavlju okupljaju i izvođači i mladi iz Varaždinske biskupije za koje je organizirano pokorničko bogoslužje. Večer završava s Festivalom.

Nakladnik Festivalskog albuma je Laudato koji potpisuje i vizualni identitet Marija festa.

Generalni medijski pokrovitelj je Hrvatski katolički radio.

Pokrovitelji Festivala su Varaždinska biskupija i Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, a organizatori su Nacionalni centar Udruge Vojske Bezgrešne, Ured za mlade Varaždinske biskupije, galerija hrvatske sakralne umjetnosti  „Laudato“ i župa Uznesenja Blažene Djevice Marije - Molve.

Albume s Marija festa potražite u webshopu.

Kontakt:

e-mail: info@marijafest.com

web: www.marijafest.com
Izdvojeno
Izvođači
diskografija