Pobjednica 7.Festivala duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi'

Pobjednica ovogodišnjeg međunarodnog 7.Festivala duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2019 je Matia Čirjak.
Autor: Laudato/A.K.K. Photo: Marin Maras ponedjeljak, 20. svibnja 2019. u 16:13
Foto

Pobjedu i to dvostruku na 7. Festivalu duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' koji se održao u subotu 18.05. u HNK Zadar osvojila je Matia Čirjak iz Vrane kod Biograda na Moru. Osvojila je 'Nagradu publike' i 'Nagradu stručnog ocjenjivačkog žiria' za skladbu 'Najveći'.

Matia Čirjak autor je teksta i glazbe a aranžmana Saša Miočić. Matia je mlada kantautorica koja je svoju prvu pjesmu napisala i uglazbila sa 12 godina a na ovogodišnjem festivalu bila je i debitantica.

Nagradu za najbolji tekst osvojila je Franjevačka mladež Frama iz Posušja BiH za skladbu 'Pripravi put Gospodinu'. 'Nagradu za najbolju glazbu' osvojio je Ivica Bajtal iz Komiže za skladbu 'Uvijek kraj mene'. 'Nagradu za najbolji aranžman' osvojio je Andrija Maltara iz Zadra za skladbu 'Isuse živote moj'.

Uz nagrađivane izvođače na festivalu su nastupali i Niko Nikić iz Zadra, Joško Perić iz Splita, Zdravko Tomić iz Rijeke, Jelena Skoko iz Širokog Brijega BiH, Branko Perkoviću iz Slavonskog Broda, Efrajim bend iz Zagreba, Renati Barešić Tabori iz Biogrda na Moru i Zdravko Tomić iz Rijeke.

U HNK-u Zadar ove godine je uistinu bila odlična atmosfera, što svjedoči za puno veći interes za suvremenu kršćansku glazbu. A dokaz tome je i reakcija publike i njihov veliki pljesak nakon što su svi izvođači na kraju festivala zajednički otpjevali pjesmu 'Krovovi' originalnog naslova 'Rooftops', poručila je ravnateljica festivala Vesna Benić. 

 

Izdvojeno
Izvođači