Croatian English German Italian

Aledory

Duo Aledory čine braća glazbenici Alen i Dorian Škrobonja koji od 2003. godine djeluju na sceni popularne duhovne glazbe.
srijeda, 28. ožujka 2012. u 15:35
Foto
Audio

Duo Aledory čine braća glazbenici Alen i Dorian Škrobonja koji od 2003. godine djeluju na sceni popularne duhovne glazbe.

Iako se profesionalno bave glazbom od 1998. godine, ključni događaj koji je utjecao na njihovo glazbeno usmjerenje bio je dolazak pape Ivana Pavla II. u Rijeku 2003. godine, kada je nastala njihova prva autorska duhovna skladba „Sveti Oče“, za koju su dobili i posebno priznanje Hrvatske glazbene unije. Iste godine počinju redovito animirati misna slavlja i susrete za mlade u župi sv. Male Terezije od Djeteta Isusa na Donjoj Vežici u Rijeci, gdje ostaju četiri godine.

Na poziv svog duhovnika don Nikice Jurića, od 2007. godine animiraju misna slavlja za mlade i euharistijske adoracije u župi Sv. Jurja mučenika na Gornjoj Drenovi u Rijeci, gdje su sredinom 2010. godine dobili priznanje za predan rad sa mladima i promociju župe.

Osim vrlo uspješnih obrada poznatih duhovnih šansona, Alen i Dorian su i plodni autori, te su sa svojim autorskim skladbama nastupali na gotovo svim značajnijim festivalima duhovne glazbe: Krapinafestu u Krapini, Marijafestu u Molvama, Papafest uu Solinu, Vidfestu u Rijeci – jedni su od inicijatora i pokretača tog riječkog festivala, Tonkafestu u Ogulinu – pobjednici su Tonkafesta 2007., festivalu Duga u Ludbregu, Uskrsfestu u Zagrebu, Framafestu u Sarajevu (BiH), te Marijafestu na Ptujskoj gori (Slovenija).

Surađivali su sa eminentnim hrvatskim glazbenim producentima, kao što su Ivan Popeskić, Duško Rapotec-Ute, Olja Dešić te Robert Grubišić.

Izdali su dva nosača zvuka: „Ne boj se“ (2005.) i Vjerujem (2008.). U pripremi je njihov novi nosač zvuka na kojem će se naći sve autorske duhovne skladbe nastale od 2003. godine.

email: aledoryan@net.hr

web: Aledory

Diskografija:

CD-Vjerujem-2008-(1).jpg CD-Ne-boj-se-2005--(3).jpg
CD Vjerujem
CD Ne boj se
Izdvojeno
Izvođači