Croatian English German Italian

Credo

Zbor "Credo" redovito predvodi pjevanje na nedjeljnoj misi u zagrebačkoj župi sv. Josipa Radnika, a djeluje od 2006. godine dolaskom župnika Ljube Vukovića, poznatog izvođača duhovne glazbe.
nedjelja, 04. ožujka 2012. u 19:33
Foto
Audio

Zbor „Credo“ započeo je s djelovanjem 2006. godine u zagrebačkoj župi sv. Josipa Radnika dolaskom župnika Ljube Vukovića, poznatog izvođača duhovne glazbe. Pod vodstvom prvog voditelja Dražena Pavina, župni zbor je rastao, a od tada redovito animira pjevanje na nedjeljnim misama.

U jesen 2007., izravnim prijenosom mise na HTV-u predstavljena je župa sv. Josipa Radnika i zbor široj hrvatskoj javnosti nakon čega su dobili pozive za gostovanja u drugim župnim zajednicama. Skladatelj, pjevač i zborovođa Emilio Kutleša, jedan od doajena hrvatske duhovne glazbene scene, preuzeo je zbor 2008. te  je svojim predanim radom učinio značajan pomak u kvaliteti pjevanja zbora.

Tijekom godina „Credo“ nastupao je kao prateći zbor vlč. Ljubi Vukoviću i to na Bonofestu 2009. u Vukovaru psalmom „Samo je u Bogu mir“ i  2010. psalmom „Smiluj mi se Bože“ te na Marija festu 2009. u Molvama. Također, zbor sudjeluje i na raznim smotrama i festivalima duhovne glazbe.

Zbor „Credo“ broji do 40 pjevača i nekoliko instrumentalista (2 akustične gitare, električna gitara, bas gitara, 2 klavijature, flauta, mandolina i violina), različite dobi i glazbenog predznanja.

e-mail: ekutlesa@xnet.hr

Izdvojeno
Izvođači