Croatian English German Italian

Davor Terzić

Davor Terzić poznati je pjevač, skladatelj i tekstopisac koji posljednjih deset godina redovito sudjeluje na mnogim festivalima duhovne glazbe.
petak, 09. ožujka 2012. u 15:26
Foto
Audio

Davor Terzić poznati je pjevač, skladatelj i tekstopisac koji posljednjih deset godina redovito sudjeluje na mnogim festivalima duhovne glazbe. Također, voditelj je zbora mladih u župi "Sv. Eufemije“ u Rovinju od 2004. godine.  

Iz autorskog glazbenog opusa Terzić izdvaja ove stihove: “Kada sklopim oči osjećam te tu, kako blago tečeš prema mom srcu. Dotičeš mi dušu liječiš rane sve, dok ja dušom tijelom plovim kroz tebe.”

Njegovi nastupi zapaženi su od strane stručnih žirija, ali i izvođača duhovne glazbe. Prisutan je na svim važnijim festivalima poput Uskrsfesta, Marija festa, Krapinafesta, Framafesta i Stepinčevim notama.

Za svoj je rad primio nekoliko nagrada. S „Apostolima mira“ 2003. dijeli prvu nagradu na Framafestu, a na Uskrsfestu 2005. osvaja drugu nagradu stručnog žirija i prvu nagradu po izboru izvođača. Na međunarodnom natječaju svirača usne harmonike u Sloveniji dobio je zlatno priznanje.

Snimio je samostalne albume: „Dijelovi duše“ (2000.) i „Put povratka“ (Croatia Records i Cro sacro, 2005.) i „Svaki dan s tobom“ (2009.).

e-mail: davor.terzic@pu.t-com.hr
 

Izdvojeno
Izvođači
diskografija