Croatian English German Italian

Emanuel

Grupa “Emanuel” je dobro poznata grupa onima koji prate scenu kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Gosti su mnogih festivala, susreta mladih, duhovnih obnova i često su prisutni u programu mnogih radijskih postaja.
ponedjeljak, 15. listopada 2012. u 19:55
Foto

Grupa “Emanuel” je dobro poznata grupa onima koji prate scenu kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Gosti su mnogih festivala, susreta mladih, duhovnih obnova i često su prisutni u programu mnogih radijskih postaja.

Dolaze iz Velike Gorice i za sebe kažu da su zaljubljenici u kršćansku glazbu pa sukladno tome samo nju i sviraju. Sastav je osnovan 2001. godine. Glazbeni smjerovi kojima se približavaju su pop, rock i gospel.

Krajem 2006. godine sastav je objavio prvi autorski album. “On moj je Bog” sadrži trinaest pjesama, a ističemo kako Emanuel na tom albumu surađuje sa imenima kao što su: Tommy Emmanuel, Maya Azucena, Massimo Savić i svećenik Ljubo Vuković, jedan od “pionira” duhovne glazbe u Hrvatskoj.

Nakon prvog albuma usljedili su vrlo zapaženi koncerti diljem zemlje, a posebno ističu nastupe na kojima su pozornicu djelili sa planetarno popularnim izvođačima; Kutless, London community gospel choir, Sarah Kelly, Fireflight, Suzanna Fields te Hillsong London.

Nakon “On moj je Bog” uslijedio je još jedan album. Radi se o “Venimus Adorare Eum” na kojem se nalazi jedanaest pjesama božićne tematike.

Godine 2009. s pjesmom “Najbolji prijatelj” pobjeđuju na Uskrs festu, što je bila vrlo dobra najava live albuma koji je tada bio u pripremi.

Krajem 2010. godine objavljuju live album “Najveći dar” na kojem su se našle obrade i prepjevi poznatih svjetskih hitova: Hosana (Hosanna by Brooke Fraser), Spasenja moć (Mighty to save by Reuben Morgan), Najveći dar (Greatest gift by Peter Wilson & Matt Redman), nekoliko skladbi istaknutih domaćih autora Brune i Vesne Lincender, Marije Lacković i Dražena Pavina.

Sredinom 2011. godine dobivaju veliko priznanje kada je grupa angažirana za pripremu i realizaciju pretprograma na zagrebačkom Hipodromu, povodom Papina posjeta Hrvatskoj u 2011. godini. Nakon toga uslijedila je prva europska turneja, vrhunac koje je bio koncert na madridskom trgu “Plaza de la Remonta”, u sklopu “JMJ MADRID 2011″, na kojem se mladi iz cijelog svijeta imaju prilike susreti s Papom.

e-mail: domagoj.pavin@gmail.com

Facebook: Emanuel

Izdvojeno
Izvođači