Croatian English German Italian

Esprit

Zbor Esprit zajednica je koja okuplja dvadesetak mladih različite dobi, a koji svake nedjelje pjevanjem prate večernje mise u zagrebačkoj župi sv. Blaža.
nedjelja, 28. srpnja 2013. u 13:35
Foto

Zbor Esprit zajednica je koja okuplja dvadesetak mladih različite dobi, a koji svake nedjelje pjevanjem prate večernje mise u zagrebačkoj župi sv. Blaža. Kako samo ime zbora kaže, mladi zboraši smatraju da je njihova trajna zadaća unositi duh radosti u zajednicu razvijanjem i korištenjem svojih talenata za što ljepše i kvalitetnije animiranje svete mise.

U svojim nastojanjima uspijevaju već više od deset godina, tijekom kojih su imali bogato duhovno vodstvo. Brojni svećenici pratili su i podupirali rad zbora mladih Esprit. Na poticaj tadašnjeg župnika, a sadašnjeg pomoćnog zagrebačkog biskupa Mije Gorskog, 2000. godine zbor je osnovao Ivan Gretić. Stalnu potporu i toplu prijateljsku i molitvenu pratnju imaju od svoga župnika mons. Zvonimira Sekelja, a za predano vodstvo zbora u glazbenom smislu zaslužna je voditeljica Zrinka Ana Prosoli.

U jesen 2010. godine proslavili su deseti rođendan zapaženim zahvalnim koncertom u zagrebačkoj Kinoteci, a iza njih su i četiri dobrotvorna koncerta. 2006. godine pomogli su nezbrinutoj djeci iz Kuće sv. Terezije na Vrhovcu, 2008. godine udruzi „Djetešce, na sunašce!“, 2011. godine siročadi iz „Malog doma“ u Keniji, a krajem prošle godine stipendistima fonda „Mladi za mlade“ koji djeluje u sklopu Zagrebačke nadbiskupije.

Pred mladim blaževcima još je jedna nova sezona redovitih okupljanja i sudjelovanja u bogatom životu župe. Želja im je privući i nove članove, ponajprije krizmanike, kako bi svojim novim nastupima opet uspjeli razveseliti druge i pomeći potrebitima.

Izdvojeno
Izvođači