Croatian English German Italian

Klapa "Sveti Juraj" – HRM

Klapa "Sveti Juraj" - Hrvatske ratne mornarice djeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske.
četvrtak, 28. lipnja 2012. u 17:18
Foto

Klapa "Sveti Juraj" - Hrvatske ratne mornarice osnovana je početkom 2001. godine s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu, a djeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske.

Klapu prvenstveno obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve u Hrvata i braniteljskih udruga.

Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada državnih i crkvenih institucija, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i drugih.

Od mnogih nastupa izvan domovine (Italija, Njemačka, Poljska, Belgija, Mađarska, Francuska, Austrija, BiH, Crna Gora) izdvajamo nastup Klape u NATO bazi u Monsu i u Bruxellesu u centru zapovjedništva za Europu, te nastup na 11. europskom festivalu muških komornih zborova koji se održao u Mađarskoj u Pečuhu.

U suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika klapa „Sveti Juraj“- HRM bila je domaćin Prvog susreta klapa hrvatskog iseljeništva u domovini koji je održan u Kaštel Starom 1. srpnja 2006. i na kojem su nazočile klape hrvatskog iseljeništva iz čitavog svijeta.

Klapa je izdala jedanaest nosača zvuka: „Sa krša ovog glasi te zovu“ (Hrvatska vojna glasila MORH-a i Vojna biskupija, 2002.), Hrvatski Božić (Hrvatska vojna glasila MORH-a i Vojna biskupija, 2003.), „Domovini s ljubavlju“ (Hrvatska vojna glasila MORH-a i Vojna biskupija, 2004.), „Priče mora“ (Hrvatska vojna glasila MORH-a i Vojna biskupija, 2005.), „Pismo moja“ (Scardona, 2006.), „Cvijet čežnje“ (Hrvatska vojna glasila MORH-a i Vojna biskupija, 2007.), „Tebe tražim Bože moj“ (Verbum, 2008.), „Ružo crvena“ (Hrvatska vojna glasila, Radio Dalmacija i Scardona, 2009.), „Gospi velikog hrvatskog zavjeta“ (Verbum i Vojna biskupija, 2010.), „Zapivaj klapo moja – best of“ (Scardona, 2010.) i „Misao svijeta“  (Scardona, 2012.).

Pjevači klape „Sveti Juraj“- HRM su: Hrvoslav Kužić, Marko Bralić, Domagoj Žanić, Darko Tranfić, Ivica Kuzmanić, Bruno Andrić, Goran Bralić, Jakov Šegvić i Ignacio Tranfić, a umjetnički voditelj je prof. Mario Božić.

e-mail: klapa-sv_juraj@net.hr

web: www.klapa-sveti-juraj.com

Diskografija:

              CD Misao svijeta
Izdvojeno
Izvođači