Croatian English German Italian

Otkrivenje

Sastav „Otkrivenje“ iz Zagreba prisutan je na hrvatskoj duhovnoj glazbenoj sceni već deset godina te nastupa na festivalima duhovne glazbe i sudjeluje u glazbenim projektima.
petak, 30. ožujka 2012. u 15:50
Foto

Sastav „Otkrivenje“ iz Zagreba prisutan je na hrvatskoj duhovnoj glazbenoj sceni već deset godina. Ovaj sastav nastao je u župi sv. Ivana evanđelista i apostola u Utrini u okviru župnog zbora mladih „Otkrivenje“ 1998. godine.

Tijekom godina „Otkrivenje“ je iz definiranog sastava prerastao danas u svojevrstan projekt u kojem sudjeluju prijatelji mnogi dobronamjerni suradnici. Svi oni bilo kao pjevači, bilo kao instrumentalisti svojim talentima oplemenjuju tu duhovne glazbu kojom se slavi Gospodin. Tijekom svih tih godina nastao je velik broj autorskih pjesama s kojima je Otkrivenje sudjelovalo na raznim festivalima duhovne glazbe.

„Otkrivenje“ se 2002. godine kao župni zbor mladih pojavljuje po prvi puta na Uskrsfestu i nastupa zajedno s Kefom koja je te godine osvojila drugo mjesto skladbom „Na Sionu Mir“. Na tom istom Uskrsfestu skupina mladih iz zbora „Otkrivenje“ nastupa i pod imenom „Prior“. Ta ista grupa je, zapravo, formirala i „Otkrivenje“ kao sastav koji od tada djeluje na hrvatskoj duhovnoj glazbenoj sceni. Redovito sudjeluje na festivalima duhovne glazbe i to na Uskrsfestu, Framafestu, Krapinafestu i Marija festu.

„Otkrivenje“ je zajedno s Kefom jedan od sudionika projekta Hrvatskoga katoličkog radija pod nazivom „Advent u novom ruhu“. Također je i autor himne „Evo me, pošalji me!“ 35. Planinarskog križnog puta koji se održao 13. i 14. ožujka 2004. godine u Slavoniji sa završetkom u Vukovaru. „Otkrivenje“ je 2011. godine pjesmom „Kćeri Božje ljubavi“ dao svoj doprinos beatifikaciji Drinskih mučenica u Sarajevu.

„Otkrivenje“ vodi Adrian Vinković Rangel koji je autor većine pjesama kao i glazbenog identiteta i izraza ovog sastava.

e-mail: avr@post.t-com.hr

Izdvojeno
Izvođači