Croatian English German Italian

Stepinčeva mladež

Zbor Stepinčeva mladež iz župe Bl Alojzija Stepinca u Koprivnici osnovan je 2000. godine na incijativu župnika vlč. Krunoslava Pačalata.
Autor: Laudato Photo: Laudato subota, 18. siječnja 2014. u 10:38
Foto

Zajednicu čine osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti. Mladi se ističu svojim vrijednim radom na području duhovne glazbe, ali se njihova djelatnost ne iscrpljuje samo na glazbenom polju. Mnogobrojne aktivnosti poput župnih animacija, liturgijske grupe, lektora, dramske grupe i drugih čine zajednicu vrlo aktivnom i privlačnom.

Svake subote zajednica uređuje večernju misu mladih, koju animiraju svojim pjevanjem, čitanjem, meditacijama i ostalim prigodnim aktivnostima, a nakon mise redovit je i susret mladih na kojem se obrađuju raznovrsne teme, slave rođendani i održavaju molitvene večeri.

Zbor mladih je snimio i svoj prvi CD pod nazivom "Stepinčevo vrelo", čija je promocija održana u veljači 2003. godine. "Stepinčeva mladež" nastupala je i na raznim festivalima: Duga, Krapina fest, Marijafest, Uskrsfest te Frama fest, a održali su koncerte u Dubrovniku, Zagrebu, Rovinju i Pakracu.

 
Izdvojeno
Izvođači