Croatian English German Italian

VIS Ben Hur

VIS „Ben Hur“ djeluje deset godina, a njihov glazbeni izričaj spoj je etno glazbe s duhovnom.
utorak, 22. svibnja 2012. u 14:35
Foto

VIS „Ben Hur“ djeluje deset godina, a njihov glazbeni izričaj spoj je etno glazbe s duhovnom.

Sastav broji sedam članova:

Ivan Heller – autor tekstova i glazbe pjesama sastava „Ben Hur“ te vokal i gitara, Vladimir Pilepić – vokal i kontrabas, Damijan Srdoč – vokal, mandolina, Daniel Srdoč - vokal i hamonika, Hrvoje Buger – vokal i bubanj, Robert Androić  - vokal, mandolina i gitara te Milan Kragić - gitara i vokal.

Aktivno su počeli svirati u svojim župnim zajednicama u Riječkoj nadbiskupiji, a kroz godine druženja, sviranja i pjevanja na misama, susretima mladih uvidjeli su da imaju mnogo potencijala da počnu djelovati s jednim novim glazbenim žanrom u duhovnoj glazbi, i to sa specifičnim instrumentima. Riječ je o spoju etno glazbe s duhovnom.

Prvim zvucima mandoline, harmonike, kontrabasa i gitare dobili su suzvučje tonova od kojih je nastala i prva njihova pjesma, „Grešan sam čovjek Gospodine“, s kojom su nastupili na Uskrs festu 2005.

Sudjelovali su na brojnim koncertima Riječke nadbiskupije koji su se održavali povodom Božića, Uskrsa i drugih prigodnih događanja. Nastupali su i na festivalima duhovne glazbe: Uskrs festu, Papa festu, Tonkafestu i Mihovil festu.

Vis „Ben Hur“ izdao je nosač zvuka po nazivom „Isuse dođi“ u izdanju Croatia Recordsa i Hrvatskoga katoličkog radija 2010. godine koji je osvojio diskografsku nagradu Porin u 2011. godini, u kategoriji za najbolji album duhovne glazbe.

e-mail: daniel.srdoc@ri.t-com.hr

Facebook: Ben Hur

Diskografija:

cd2.jpg
             CD Isuse, dođi
Izdvojeno
Izvođači