Croatian English German Italian

VIS Familias

Vokalno-instrumentalni sastav koji je pobjedio na ovogodišnjem HosanaFestu dolazi iz Osijeka, iz župe Svete Obitelji Jug II.
Autor: Ana Dagelić/Laudato Photo: Vedran Jegić srijeda, 02. siječnja 2013. u 09:21
Foto

To je bio njihov drugi nastup na festivalu, a pobjedom su se izravno plasirali na sljedeći HosanaFest. Mladi Osječani zahvalni su svima koji su im pomogli u stvaranju pjesme, a posebno Tanji Šarić, koja im je darovala pjesmu napisavši tekst i glazbu, svojemu župniku i župljanima koji ih podržavaju. 

Djelovanje VIS Familiasa na glazbenoj duhovnoj sceni možemo pratiti od 2011., kada su zajedno sa svojim župnikom fra Ilijom Mijatovićem uz poznata imena duhovne scene nastupili na Bonofestu u Vukovaru s pjesmom «Snažni val». To je bio njihov debitantski nastup, nakon kojega su se prijavili za HosanaFest 2012. s pjesmom «Prema nebu». Najveći duhovno-glazbeni uspon doživjeli su na ovogodišnjem HosanaFestu gdje su zapaženom izvedbom pjesme «Ti si naš Bog» osvojili publiku. 

Mladi iz «Familiasa» aktivni su u svojoj župi sudjelujući na brojnim susretima među kojima se ističe putovanje u hrvatsku katoličku misiju u St. Pöltenu u Austriji. Redovito održavaju božićne koncerte, kao i humanitarne koncerte te koncerte povodom blagdana. 

Snimku pobjedničke pjesme HosanaFesta možete pogledati na web stranici njihove župe:
VIS Familias: "Ti si naš Bog"

 
Izdvojeno
Izvođači