Croatian English German Italian

VIS Risus

Vokalno-instrumentalni sastav Risus iz Požege djeluje u katedralnoj župi Sv. Terezije Avilske. Tri puta tjedno mladi zboraši, srednjoškolci i krizmanici, imaju probe kako bi što bolje animirali večernju nedjeljnu misu.
srijeda, 27. lipnja 2012. u 15:39
Foto
Audio

Vokalno-instrumentalni sastav Risus iz Požege djeluje u katedralnoj župi Sv. Terezije Avilske. Ime dolazi od latinskog izraza za „osmijeh“ i ta riječ najbolje opisuje skupinu mladih koji radosnom pjesmom slave svoga Boga. Riječ također – bez slova „R“ – u sebi sadrži ime Isusovo.

Uz potporu župe, „Risus“ su od 2006. godine, kad je osnovan zbor mladih, vodili vjeroučitelji i braća Robert i Igor Begić, a danas zbor vodi Željko Bošković, uz pomoć maturantice Brune Oberan.

Tri puta tjedno mladi zboraši, srednjoškolci i krizmanici, imaju probe kako bi što bolje animirali večernju nedjeljnu misu. Također, organiziraju klanjanja, humanitarne akcije, molitveno bdjenje uoči blagdana župne zaštitnice, božićni koncert, a sudjeluju i na drugim prigodnim koncertima u i izvan svoje župe.

Izvode i svoje autorske pjesme te su sudjelovali na festivalu duhovne glazbe Uskrs fest.

e-mail: zupa-tap@zupa-tap.hr

Izdvojeno
Izvođači