Croatian English German Italian

Zakon Neba

Bend „Zakon Neba“ osnovan je 2003. godine, a svoje djelovanje počeo je u Zagrebu kao sudionik brojnih glazbenih manifestacija.
petak, 25. svibnja 2012. u 16:09
Foto

Bend „Zakon Neba“ osnovan je 2003. godine, a svoje djelovanje počeo je u Zagrebu kao  sudionik brojnih glazbenih manifestacija. Od 2005. godine bend intenzivnije radi na vlastitom glazbenom izričaju, solo koncertima i snimanju singlova, koji će kasnije biti izdani na prvom nosaču zvuka „Protiv struje“ u izdanju Croatia Records-a i Crosacro etikete. Od samog početka opredjeljuje se za skladanje i izvođenje isključivo autorske glazbe.

U početku, bend stvara i izvodi glazbu koja bi se mogla opisati kao "jazz rock". U tom periodu nastalo je nekoliko pjesama naglašenog akustičnog prizvuka. Glazba daljnjeg stvaralaštva ima naglašena obilježja alternative rocka, a uz taj pravac mogao bi se spomenuti i pravac conceptual rock.          

"Zakon Neba" sudjelova je na koncertima i festivalima duhovne glazbe, a i brojnim prigodnim glazbenim manifestacijama. Izdvajamo zapaženije nastupe na koncertima "Atmosfera" u Tvornici, "Trosjed" u Velikoj Gorici, "Humanitarni koncert" u zagrebačkom klubu Boogaloo, prvo mjesto i nastup na T-mobile INmusic festivalu 2010. godine, „Protiv struje tour“ (2010./2011.) u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Dugom Selu i Virovitici.

Članovi su:
Ivan Foretić – vokal, Filip Foretić (Fic) – bubnjevi, Ivo Cop – klavijature, Ivan Štorek (Štora) - gitara i Vedran Ćorak- bas gitara.

e-mail: zakon.neba@gmail.com

Web: www.zakonneba.com
 

Izdvojeno
Izvođači
diskografija