Croatian English German Italian

Zbor Bolji svijet

Zbor Bolji svijet osnovan je prije dvadeset godina na inicijativu fra Jakova Ripića u franjevačkoj crkvi Sv. Katarine u Krapini. Krenuli su kao Zbor mladih Krapina, kasnije mijenjaju ime u FRAMA Krapina, a potom uzimaju ime Bolji svijet.
Autor: Laudato Photo: www.krapinafest.com/ subota, 04. siječnja 2014. u 23:09
Foto

Zbor je vrlo aktivan u župnom pastoralu te pored redovitog animiranja pjevanja na  nedjeljnoj večernjoj misi organiziraju i razne koncerte i humanitarne akcije. U svoje redovite aktivnosti ubrajaju i tradicionalne koncerte za Božić i Uskrs. Zbor je također osnivač i organizator Krapina festa, festivala duhovne glazbe koji se od 1997. godine održava u Krapini a okuplja izvođače iz raznih krajeva Lijepe naše i dijaspore. Svojim dugotrajnim djelovanjem dali su pečat glazbeno duhovnom životu Krapine i Zagorskog kraja stoga im je 6. prosinca 2013. u sklopu obilježavanja Dana grada Gradsko vijeće dodijelilo Povelju grada Krapine "za osobiti doprinos u izgradnji zajedništva te društvenog i kulturnog života grada Krapine". Obljetnicu 20 godina postojanja proslavili su na tradicionalnom božićnom koncertu koji je održan 26. prosinca u crkvi Sv. Katarine u Krapini. Zbor Bolji svijet, na žalost nije snimio nijedan album ali iza sebe ima nekoliko pjesama s kojima se predstavljao na Krapina festu.

Tijekom proteklih 20 godina kroz zbor prošlo oko 200 članova. Dugogodišnji voditelj zbora bio je i krapinski glazbenik i kantautor Ivan Benc a zadnjih nekoliko godina zbor vodi njegova sestra Marija Benc.

Izdvojeno
Izvođači